Techniek

Voor mijn werk gebruik ik olieverf op oliebasis en werk ik op portretlinnen of paneel. Het schilderij wordt in vele, meest transparante, lagen over elkaar opgebouwd. Met deze zogenaamde glaceertechniek wordt de natuurlijke doorschijnendheid van de huid goed weergegeven en kan een diepe kleurintensiteit bereikt worden met levendige, gloedvolle kleuren.

Personen

Lisa in opdracht

Bij mijn portretten staat de fysieke gelijkenis en herkenbaarheid voorop. Daartoe maak ik gebruik van door de opdrachtgever aangeleverd fotomateriaal, liefst meerdere foto’s die eventueel ook met elkaar gecombineerd kunnen worden. Een professionele portretfoto is niet nodig. Het kan ook met een “huis, tuin- of keukenfoto” , mits deze scherp en gedetailleerd is. Vooral met kinderen levert dit vaak een spontaan en levendig portret op. Hierdoor ben ik in staat om de voor de opdrachtgever gevoelige toon in mijn portret vast te leggen Het is prettig vooraf kennis te maken met het model maar dit is niet altijd mogelijk (bijvoorbeeld bij een cadeau of een postuum portret) en ook niet noodzakelijk. Goed fotomateriaal, overleg met en aanwijzingen van de opdrachtgever kunnen volstaan.

Werkwijze

U kunt mij altijd vrijblijvend bellen of mailen met vragen, of voor een oriënterend gesprek. Mocht u hierna besluiten mij uw portret te laten schilderen dan volgt nader overleg. Tijdens dit gesprek – wat geheel vrijblijvend is – worden uw ideeën en wensen, de aanwezige foto’s, afmetingen, compositie, kleurgebruik en dergelijke en datum van aflevering besproken.

Wanneer u daarmee akkoord gaat stuur ik u een opdrachtbevestiging. Voordat ik aan het daadwerkelijke schilderij begin, bereken ik een voorschot van 25% van het eindbedrag. Hierna begint de schildering. Tussentijds doe ik u daar regelmatig verslag van door middel van foto’s die ik u per mail (of post) toestuur. U blijft hierdoor op de hoogte van de vorderingen van het portret en kunt eventueel suggesties doen.

De prijs is afhankelijk van de gekozen techniek, afmeting en complexiteit van het werkstuk.  Voor meerdere personen op hetzelfde schilderij en/of een uitgewerkte achtergrond wordt een meerprijs berekend.

Portret (postuum)

Ter nagedachtenis aan een overleden persoon  is een schilderij een bijzonder aandenken.

Van een goedgelijkende foto, kan ik een portret schilderen. Een persoonlijke toelichting van u over de te portretteren persoon is daarbij wel belangrijk. Graag maak ik voor u een blijvende herinnering zodat de verbondenheid blijft voortbestaan.

Huisdieren

IMG_0803Als groot dierenliefhebber nemen dierenportretten bij mij een speciale plek in. Ik werk van foto’s waarbij ik samen met u een foto selecteer die model staat voor het schilderij. Samen met u bespreek ik graag het karakter van uw huisdier. Om diepte te krijgen in het schilderij werk ik met veel dunne lagen. Zodoende kan ik de portretten zo levensecht mogelijk maken.

De schilderijen zijn gemaakt in olieverf. U kunt kiezen uit een schilderij op paneel of portretlinnen. Kiest u voor portretlinnen dan wordt in overleg de zijkant mee geschilderd zodat u het schilderij ook zonder lijst op kunt hangen.

Huisdieren (postuum)

En dan……

IMG_0804Na het overlijden van uw huisdier ontstaat er een lege plek in huis.
Het leven gaat verder en de regelmaat die u had voor de verzorging van uw huisdier valt weg. Ook het gemis wordt op vele manieren ervaren. Als blijvende herinnering maak ik graag een mooi schilderij van uw huisdier. Het schilderij, dat ik met veel geduld en toewijding maak, kan misschien de lege plek in huis een beetje opvullen.

IMG_0808

Prijsindicatie (incl. btw)

De prijs is afhankelijk van de gekozen techniek, afmeting en complexiteit van het werkstuk.  Voor meerdere dieren op hetzelfde schilderij en/of een uitgewerkte achtergrond wordt een meerprijs berekend.

Schilderopdracht Dierencrematorium IJsselstein

Twee vrienden in opdracht. Verkocht.

Schilderopdracht Rex & Astor.

Klaar DSCN3541

Onderstaand de ervaring van de opdrachtgever Rex en Astor.

Na wat rondkijken voor wat meer mogelijkheden en een bezoekje aan de site: www.scharenburgportretschilder.nl besloot ik mijn opdracht aan Marianne toe te vertrouwen. In een bespreking werd alles helder en duidelijk toegelicht.

Na een week kreeg ik een bericht met de vorderingen van het begin. Het zag er al veelbelovend uit. Dit was maar een “basis onbewerkte schets”. Kan je nagaan, dat was al mooi en vooral professioneel.

Na een tijdje kreeg ik weer een bericht; bijna klaar. De periode van drogen en vernis brak aan.

Het zag er erg mooi uit. Het is bijna niet te onderscheiden van echt, stralend en een sprekende uitdrukking.

Mijn dochters en ik waren dik en dik tevreden en geven het cijfer 10.

Nu nog een lijst uitzoeken en rekening houden met (na een jaar) een laatste vernis laagje.

Helemaal top.

Schilderij Sancho:

Sancho. Verkocht

Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. U kunt mij dan meer vertellen over uw wensen en ik kan  de mogelijkheden met u bespreken.

Voor contact kunt u hier klikken.