Op maandag- dinsdag- en woensdagmiddag, maandag- en dinsdagavond en vrijdagmorgen wordt er door mij cursus gegeven. Deze lessen zijn voor zowel gevorderden als ook beginners bedoeld. Elke les duurt 2 1/2 uur. U kunt aansluiten met of zonder ervaring en indien er plaats is. Tijdens deze lessen kunt u vrij werken of de cursus fijnschilderen of portret volgen. Zie onderstaande informatie.

Cursus fijnschilderen

IMG_1510

Wat gaan we doen?

In 8 lessen van 2½ uur laat ik u op kleine paneeltjes (10 x 15 cm) kennis maken met de fijnschildertechniek, zodat u na het volgen van de cursus zelf aan de slag kunt gaan. We behandelen de penseelvoering, het tamponneren, afwaaieren en werken met kleurlagen en kijken naar vorm en schaduw. Aansluitend op het 1e deel van deze cursus kunt u het 2e deel en daarna het 3e deel volgen.

Cursuskosten deel 1,2 en 3.

Voor totaal 8 lessen van 2½ uur betaalt u   € 205,00. Dit is inclusief het gebruik van verf, penselen en paneeltjes.

glas IMG_1463[1]

Indien u liever aan een eigen schilderij werkt en graag ondersteuning wilt of al bekend bent met bovenstaande techniek bestaat de mogelijkheid om bij een van deze lessen aan te sluiten. Elke les duurt 2 1/2  uur  en kost              € 23,50 dit is inclusief het gebruik van verf en penselen.

nestje 14-08-2015

Goed materiaal is belangrijk, daarom werken we met materialen van hoogwaardige kwaliteit.

bosbesen 14-08-2015

Cursus Portretschilderen

Wat gaan we doen?

In 10 lessen van 2½ uur laat ik u op kleine paneeltjes (10 x 15 cm) kennis maken met diverse onderdelen van het gezicht. Met name de ogen, oren, mond en het mengen van een huidskleur. Na het volgen van deel 1 kunt u verder gaan met deel 2. In deel 2, bestaande uit 15 lessen van 2½ uur gaan we een portret schilderen aan de hand van een door u meegebrachte foto. Voor het portretschilderen is enige ervaring vereist.

Cursuskosten.

Deel 1: 12 lessen € 300,00

Deel 2: 15 lessen € 380,00

Deze cursussen zijn inclusief het gebruik van verf en penselen.

Onderstaand enkele ervaringen van cursisten:

Julia

Na het boodschappen doen zag ik bij de uitgang een informatie briefje over een cursus fijnschilderen. Ik hou van creatief bezig zijn maar had nog nooit een penseel in mijn hand gehad. Wat ik op de site zag sprak mij erg aan en dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mij opgegeven voor de cursus fijnschilderen 1. Ik vond het ontzettend leuk en door de duidelijke uitleg en persoonlijke begeleiding heb ik nu een paar hele mooie schilderijtjes van eigen hand waar ik best trots op ben. Alles was nieuw voor mij, het kleuren mengen,  hoe begin je, schaduwen zetten enz. Door het enthousiasme en vertrouwen van Marianne ben ik door gegaan met cursus 2 ,die ik ook met veel plezier gedaan heb. Ik kan en wil nog heel veel leren en begin daarom in maart met cursus 3.  Ik kijk er nu al naar uit. En daarna wil ik ook nog het portret schilderen leren. Dus voorlopig ben ik erbij…..

Cursus fijnschilderen deel 1 periode januari-februari 2016

Klazien, Marijke, Ditty en Mariëtta

Na 8 + 1 extra les willen we graag onze ervaringen delen. Voor ons was het een hele nieuwe techniek maar gaandeweg kregen we onder prima begeleiding van Marianne de smaak te pakken. De verschillende onderwerpen waren erg leuk om te doen. Het vogelnestje was wel een van de favorieten ! Het “extra” roosje was weer een wat andere techniek. Kortom….leerzaam en heel gezellig !

We verheugen ons al op cursus 2 na de zomer.

Rien

Plezierige kennis overdracht van het fijn schilderen, ik heb ervan genoten. 

Alle cursussen geef ik op de locatie Swammerdamweg 16 te IJsselstein. 

Voor informatie klik hier